142
 

Hanna Holma

Olen 40-vuotias yrittäjä, suurperheen äiti ja entinen omaishoitaja Kangasalta. Olen syntynyt Tampereella ja olen käynyt kouluni Kangasalla sekä Helsingissä. Puolisoni on pääkaupunkiseudulta ja olemme taittaneet yhteistä, onnellista matkaa jo 20 vuotta.

Lähdin eduskuntavaaleihin taas ehdokkaaksi, koska haluan edistää lapsiperheiden, ikääntyneiden ja omaishoitajien asiaa Suomessa. Sain myös kannattajiltani lukuisia yhteydenottoja, joissa minua pyydettiin asettumaan uudelleen ehdolle kevään vaaleihin.

Palo yhteisten asioiden hoitoon syttyi, kun yksi lapsistamme sairastui vakavasti 15 vuotta sitten. Avun saaminen oli tiukassa, vaikka tilanne oli kaoottinen perheellemme. Tuolloin päätin, että jos lapsemme tästä selviää, lähden vaikuttamaan asioihin, ettei kenenkään tarvitsisi taistella avun saamisesta silloin, kun on oikea hätä. Tätä päätöstä olen toteuttanut Pirkanmaalla lukuisissa luottamustehtävissä. 

Olen työskennellyt Kangasalan kunnanhallituksessa ja valtuustossa kaksi kautta sekä toiminut kunnanhallituksen edustajana kaavoituslautakunnassa. Lisäksi olen toiminut Pirkanmaan maakuntavaltuuston jäsenenä. Olen ollut järjestöpuolella mm. Kangasalan seudun 4H-yhdistyksen puheenjohtajana ja tällä hetkellä toimin Keskustan Kangasalan kunnallisjärjestön puheenjohtajana.

Työurani olen tehnyt vanhusten parissa. Olen työskennellyt erilaisissa vanhusten hoitolaitoksissa sekä vanhusten kotihoidossa vuodesta 1998 alkaen. Vuonna 2013 perustin yrityksen, jonka tavoitteena on tuottaa inhimillistä, välittävää ja parasta mahdollista hoitoa vanhuksille kotiin. Työ on mielekästä, mutta myös raskasta. Elämän monenlaiset puolet ovat minulle tuttuja.

Poliittisessa työssä on ollut hyötyä sinnikkyydestäni viedä asioita eteenpäin, yhteistyökyvyistäni ja monipuolisista kokemuksistani sekä työssä että perhepiirissä. Päätöksentekijänä olen aidosti oma itseni. Arvostan avoimuutta, rehellisyyttä ja yhteistyötä. Arvostan uusia näkemyksiä sekä erilaisia näkökulmia asioihin.  

Eduskunnassa tarvitaan tavallisia ihmisiä, joilla on arkijärkeä, empatiakykyä sekä taito saada suunsa auki tärkeällä hetkellä.